Zorgen voor ’t Fean ’58 na nieuwe nederlaag

SURHUISTERVEEN – Ondanks een enthousiaste beginfase trokken de blauwhemden zaterdag na negentig minuten voor de zoveelste keer aan het kortste eind. “Hier wordt je niet vrolijk van”, was de conclusie van routinier Joost Nieuwenhuis na afloop. Uiteindelijk waren de meesten het er na afloop wel over eens dat de 0-2 overwinning Rijperkerk eigenlijk wel toekwam.

Door Henk Postma

Bij de thuisclub weet men het op het moment niet zo goed meer. Wel dat het er niet goed voorstaat maar verder blijft het zoeken. Kijkend naar het doelsaldo wordt er genoeg gescoord en ook het aantal tegendoelpunten past niet bij de positie op de ranglijst. Wat dat betreft kunnen de linies elkaar niet eens zoveel verwijten. Waarom dan toch telkens die tegendoelpunten op momenten dat je het niet verwacht. De vertrekkende oefenmeester Yko de Boer wordt er soms bijna gek van. “Dit gebeurt veel te vaak bij ons. Veel te vaak moeten de spelers zich opladen na zo’n tegenslag en dat werkt op een gegeven moment natuurlijk tegen je.”
Ondanks een licht veldoverwicht was het in het eerste bedrijf constant alle hens aan dek voor de Feanster defensie. Met Mark Hendriks, Johannes Meijer en Diederik Andringa beschikt Rijperkerk over een aanvalslinie die niet zou misstaan in de tweede klasse. Stel daar het aantal tegendoelpunten tegenover en de hoge stand op de ranglijst is verklaard. Op basis van de stand in de derde periode en de competitiestand is een toetje in de vorm van nacompetitie een reeële optie. Na een klein kwartier spelen was de eerste kans voor de gasten. Diederik Andringa schoot een voorzet kiezelhard net over het doel van thuisclubdoelman Theo van der Meer. Voor de thuisclub had er na een vloeiende aanval meer ingezeten maar André van der Molen raakte de bal niet goed genoeg om de gasten te verontrusten.
In de tweede helft werd Rijperkerk de baas op het middenveld. “Misschien wel cruciaal voor het verdere verloop”, concludeerde Joost Nieuwenhuis. Aanvoerder Joris Bakker van de gasten regisseerde op het middenveld het rustig spelende elftal van trainer Douwe Zondervan ondanks prima spel van gelegenheidsmiddenvelder Erwin Vos bij de thuisclub. Op het moment dat bij de thuisclub de gedachte heerste dat een punt ook mooi is meegenomen sloeg Diederik Andringa toe nadat de defensie van de thuisclub uit elkaar werd gespeeld(0-1). Was de wedstrijd toen al niet gespeeld dan was het twee minuten later wel. Johannes Meijer was de scherprechter en zette de 0-2 eindstand op het scorebord. “Het wordt voor ons nog lastig”, vreest Nieuwenhuis. “Jammer na de twee prima uitwedstrijden bij Zwaagwesteinde en Dokkum.”

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.