Zwaar bevochten gelijkspel ’t Fean ’58 bij Heerenveense Boys

HEERENVEEN – Na twee nederlagen, waarin ’t Fean ’58 te weinig kreeg, keerde de ploeg van trainer Yko de Boer met een zwaarbevochten punt terug uit Heerenveen. Het werd een 0-0 gelijkspel en daarmee deden de gastheren zichzelf te kort. “Ze sprongen wel erg royaal met de kansen om”, vond De Boer. “Het had na vijf minuten ook 2-0 kunnen zijn.”

Dat Heerenveense Boys bij rust niet op een ruime voorsprong stond had het volledig aan zichzelf te wijten. De ene nog mooiere kans dan de andere werd om zeep geholpen, waarbij ’t Fean ’58 doelman André de Graaf zich onderscheidde met enkele goede reddingen. De blauwhemden konden er nauwelijks iets tegenover zetten. “Wij wisten geen kansen te creëren”, zag ook Yko de Boer. “De spitsen wisten we niet in stelling te brengen.”

Ontbrak het zijn ploeg, in tegenstelling tot de tegenstander aan routine, aan inzet ontbrak het beslist niet. Yko de Boer: “De jongens hebben er geweldig voor geknokt. Alle waardering voor de manier waarop de ploeg zich na de moeilijke beginfase weer in de wedstrijd knokte.”

De tweede helft kwam ’t Fean ’58 dan ook steeds beter in haar spel. “We waren zelfs even de bovenliggende partij”, vond Yko de Boer. Naarmate de tijd verstreek begon de thuisclub steeds gehaaster en slordiger te spelen.
Toch kregen ze nog enkele grote kansen. Met name invaller Walter van der Meer miste vlak voor tijd een opgelegde kans. Vanaf drie meter schoot hij nog langs het doel. Diep in de blessuretijd kreeg hij een herkansing, maar nu plukte André de Graaf de bal uit de uiterste hoek.
Toen de goed leidende scheidsrechter J.H. Schuring uit Meppel in de laatste seconden ’t Fean ’58 nog een vrije trap gaf veerde de meegereisde aanhang op. De trap van specialist André van der Molen ging echter net over. Het zou te veel van het goede zijn geweest. “Eigenlijk hebben dit punt een beetje gestolen”, erkende Yko de Boer. “Maar we hebben ook wel eens te weinig gekregen.”

Meer foto’s te vinden op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden