Zwaar bevochten zege ’t Fean ’58

DRIEZUM – Tegen laagvlieger VIOD, tenminste volgens de stand, behaalden de blauwhemden zaterdag een ruime 1-4 overwinning. Op doelsaldo staan de Feansters nu aan kop in de spannende 3e klasse B.

De eerste minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor de blauwhemden die na de nederlaag een week eerder tegen Wyckels Hallum wellicht iets goed wilden maken. Het offensief was echter van korte duur. “En dat begrijp ik niet”, vond aanvoerder Willem van Kammen. “De wil is er wel want als je de jongens zo hoort moeten wij er een mooi seizoen van maken. Maar dan moet er wel beleving zijn en dat mis ik veel te vaak.” De mannen van Yko de Boer vielen na de veelbelovende beginfase ver terug en speelden daarmee de thuisclub in de kaart. Het resulteerde na ruim een half uur spelen in een voorsprong voor de Driezumers. Roelof van der Veen kopte de bal vanuit een hoekschop tegen de paal en Pieter Ele Kuitert had geen moeite de rebound binnen te werken (1-0). Tot de theepauze kregen de blauwhemden nog riante mogelijkheden op de gelijkmaker maar het vizier stond bij de Feanster voorwaartsen niet op scherp.

Na rust kreeg Willem van Kammen een goede mogelijkheid op een treffer maar de bal ging net naast het doel van de thuisclubdoelman. Op het moment dat de blauwhemden zich leken te verzoenen met een nederlaag werd Gerard Dotinga, de beste man bij de gasten, onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen. De terecht gegeven strafschop werd door André van der Molen feilloos binnen geschoten (1-1). Hierna kreeg de thuisclub nog enkele prima kansen maar doelman Theo van der Meer toonde zich deze middag een betrouwbare sluitpost met enkele fabuleuze reddingen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd bediende Harm Vrij de op volle snelheid liggende Gerard Dotinga die prima afmaakte (1-2). Na een rode kaart voor een speler van de thuisclub zorgden André van der Molen en John Notebomer voor de 1-4 zege.

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.