Zwaarbevochten gelijkspel ’t Fean ’58 tegen CVVO

SURHUISTERVEEN – De inhaalwedstrijd ’t Fean ’58 – CVVO kende twee totaal verschillende helften. Kregen de Feansters in de eerste helft veruit de beste kansen, in het tweede bedrijf waren de rollen volledig omgedraaid. Het waren toen de gasten uit Lemmer, die het spel bepaalden. Gescoord werd er echter niet.

Maar een bloedeloze 0-0 was het zeker niet. Dat vond ook Jacob Russchen, de trainer van ’t Fean ’58. “Er waren aan beide kanten volop kansen.” Hoewel de wedstrijd rommelig was, de spanning vergoedde veel.
Beide ploegen misten een viertal basisspelers. Bij ’t Fean ’58 debuteerde de 19-jarige Corné Visser in de basis. Samen met Jeroen Til vormde hij het centrum, waardoor Harrie Groen doorschoof naar het middenveld. Corné Visser werd meteen uitgeroepen tot man de wedstrijd. “Daar kon ik mij geheel in vinden, grote complimenten voor hem”, liet Jacob Russchen weten. “Hij is goed teruggekomen van een blessure. Op de training deed hij het goed en dat is beloond met een basisplaats.”

In de tweede helft kreeg ’t Fean ’58 het zwaar. En daar leek het in de eerste helft niet op. In de eerste twintig minuten kreeg het al drie goede kansen via André van der Molen, Willem van Kammen (paal) en Harm Vrij. De bezoekers stelden daar een buitenspeldoelpunt tegenover. Vlak voor rust was André van der Molen nogmaals dicht bij de openingstreffer, maar de vingertoppen van invaller doelman Ruben Doorn en de lat voorkwamen een voorsprong.

De tweede helft was volledig voor de gasten. “Ze kwamen veel feller uit de kleedkamer”, zag ook Jacob Russchen. “De kansen waren nu voor hen, wij kwamen er eigenlijk niet meer aan te pas.” Kansen, die echter niet besteed waren aan Thomas Miedema, die enkele vrije trappen in de muur zag belanden en de gevaarlijke Martijn Romkema. Een doorbraak van Lourens Visser, die Dirk Jan Doornbos in staat stelde te scoren, werd al geteld, maar de bal belandde wonderwel niet in de touwen. Dat gold ook voor een kopbal van Thomas Miedema, die net voorlangs ging.

Voor meer foto’s kijk op www.jan-anne.nl.

er zijn geen afbeeldingen gevonden