Zwaarbevochten gelijkspel voor ‘t Fean 58

Jens Hamstra viert feest na de 2-2

IDSKENHUIZEN – Voor thuisclub VVI waren de druiven na afloop zuur. De Idskenhuisters lieten na een 2-0 voorsprong de ploeg uit Surhuisterveen in de hectische slotfase op gelijke hoogte komen. “Dat leek er aanvankelijk niet op”, analyseerde assistent-trainer Minno van der Werff. “Dat het dan toch nog lukt geeft een goed gevoel.”

De eerste mogelijkheid was in de beginfase voor de gasten uit Surhuisterveen. Een prima aanval opgezet door Jens Hamstra en Raoul Dijkstra werd door Harm Vrij op het houtwerk geschoten. Hierna pakten de oranjehemden het initiatief en de Idskenhuisters kregen volop kansen om afstand te nemen. Jan Faber was ongelukkig in de afwerking en een schot van Ronald de Jong belandde op de lat. Het was Jelle de Lange die in de slotminuten van de eerste helft VVI op een verdiende voorsprong schoot, 1-0. “Gelukkig hebben we in Johan Wijnsma een optimistische invaller voor de net aan zijn knie geopereerde Mark Bosma”, aldus Minno van der Werff. “Nog niets aan het handje”, liet de Leeuwarder weten in de Feanster dugout.

Na de theepauze kwam Joost Nieuwenhuis in het veld voor Erwin Vos. Net voor rust was de geblesseerde John Notebomer al vervangen door Jelte Bottema. De gasten tapten nu uit een ander vaatje en drongen VVI terug. De ploeg uit Idskenhuizen wist hier maar nauwelijks een gepast antwoord op te vinden. Uit een snelle uitval was het echter Jelle de Lange die na goed doorzetten de 2-0 op het scorebord liet aantekenen. ’t Fean ’58 beef echter aandringen en VVI verzuimde om naar voren te verdedigen om zo defensief uit de problemen te komen . Na een geweldige redding van VVI doelman Marnix Zandstra was het Harm Vrij die met nog ruim een kwartier te gaan de doelman toch verschalkte, 2-1. Na de aansluitingstreffer begon VVI meer naar voren te voetballen maar dit leidde nauwelijks tot gevaar. In de slotminuten kwamen de Feansters op gelijke hoogte middels een prachtig schot van Jens Hamstra, de spits in vorm, 2-2. Na een rode kaart voor de overigens uitstekend spelende Jelmer de Haan sloeg in de slotfase nog bijna de vlam in de pan.
Uit een vrije trap was het Sido Oosterhof die scoorde voor de thuisclub maar de scheidsrechter annuleerde de treffer na protesten wegen hands.

Met vier punten uit twee wedstrijden lijken de blauwhemden prima te hebben overwinterd. “Hier ben ik best blij mee”, glunderde Van der Werff. “En als je dan Johan Wijnsma naast je hebt zitten die zelfs na een 2-0 achterstand nog geen man overboord ziet, helpt dat ook mee natuurlijk.”

Meer foto’s op www.jan-anne.nl.